Mellomila 57 << | >>

1.2 Mellomila 572

Prosjektet er utsolgt!

Koteng Bolig ferdigstiller nå 43 leiligheter på en av de siste tomtene i Ila. Beliggenheten er unik og grenser til det flotte parkområdet ved Ilabekken.

Ila er stedet hvor gammelt møter nytt. Hvor tradisjonsrike hus står side om side med nye, moderne boliger. Her er et etablert og sammensatt bomiljø hvor studenter, barnefamilier og den eldre generasjon trives.

Vi har jobbet lenge med å tilpasse prosjektet mellom småhusbebyggelsen i nord og den nyere bebyggelsen i vest.  Resultatet er blitt en bygningskropp som former en hestesko inn mot et utenomhusareal som strekker seg mot parkområdet ved Ilabekken. Prosjektet er med på å komplettere gateløpet slik at området får et mer bymessig preg.

Prosjektet, tegnet av Siv. Ark Odd Thommesen har 43 leiligheter, som varierer fra 37 til 152 m². Leilighetene har en gjennomarbeidet planløsning. Vi har lagt vekt på at alle leilighetene skal ha balkong eller privat uteplass. Gjennomlys med utsikt fra nord og sola fra sør, har vært viktig. Prosjektet har et felles uteareal for rekreasjon og som møteplass for beboerne. Fasaden blir utført i tegl, - et bestandig materiale som sørger for vedlikeholdsfrihet.

Det er lagt til rette for sykkel med 90 sykkelplasser. Inngang til sykkelparkering er lagt på bakkeplan for enkel adkomst. Det er også lagt inn bredere dør og et fellesrom for vedlikehold av utstyr.

Prosjektet har egen parkeringskjeller, med enkel adkomst fra vest.

På hjørnet av leilighetsbygget mot Mellomila og Coop er det bygget næringslokale. Her vil Soknedal Bakeri åpne høsten 2018. 


Trivelig nærmiljø med alt du trenger

Tomta har gode solforhold og grenser til det flotte parkområdet ved Ilabekken. Parken er blitt omtalt som en av byens vakreste. Følger du bekken opp, fører den deg til Bymarka med gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Nyt prosjektets eget uteareal, eller gå en tur ned til stranden hvor det finnes både volleyballbane og gode badeforhold. Ilaparken ligger også i umiddelbar nærhet, med blant annet stor lekeplass, ballplass og musikkpaviljong for arrangementer og konserter.

Her er også mange andre møteplasser. Blant dem er Galleri Ismene, den lokale puben Ila Brannstasjon og restauranten Lille Skansen, hvor du kan nyte god mat og panoramautsikt mot Munkholmen. Sverresborg folkemuseum med byens nye store konsertarena er i gangavstand.

Det er gang- og sykkelavstand til det meste. Dagligvarebutikk og treningssenter ligger like over veien, det samme gjør både skole og barnehage. Ønsker du å spasere inn til sentrum, gjør du det på ti minutter. Hvis du heller vil ta bussen eller trikken, ligger nærmeste stopp to minutter unna. Den nye gang- og sykkelveien mot Brattøra egner seg supert for rekreasjon, samtidig fører den deg til en av byens store byutviklingsområder. Her ligger flere store studie- og arbeidsplasser, samt person trafikknutepunkt. Tomta har enkel kjøreatkomst fra Nordre avlastningsvei.

Blogginnlegg om Ila:
Ambisjoner
Visste du at landets første 17.mai tog gikk fra Ila?
Iladalen park
01.08.2017 Godt igang