Fjordgata 21 | Midtbyen << | >>

1.1 Fjordgate 21

Fjordgata 21 er en sentralt beliggende gård ved en av Midtbyens største gjennomfartsårer. Gården er en sjarmerende hjørnegård som har beholdt sitt særpreg eksteriørmessig. 

I området er det et godt utbygd kollektivtilbud, kort avstand til Trondheim sentralbanestasjon, hurtigbåtterminalen på Brattørkaia, samt nærhet til sentrumshandel og kjøpesenter, hoteller, restauranter og parkeringshus m.m.

Følgende er ledig i bygget:
Kontorlokaler 3.etg ca.197 m².

Lokale Fjordgt. 215

Dett er illustrasjoner som viser hvordan man kan løse det i 3.etg!
Eventuell tilpasning og utbedring av lokalene kan avtales med utleier før overtakelse.
Kontakt oss gjerne for spørsmål eller om dere ønsker en befaring på bygget. sissel@koteng.no , agnethe@koteng.no eller jasmine@koteng.no

Som leietaker i bygget blir du nabo med bl. a.  Pir II- Arkitekter og Midtbyen Regnskap, Salmar Ocean AS

Historie

Grågården etter familen Graa(e) lå her før, men ble delvis ødelagt av bybrannen i 1681. Nederste del av Gjelvangveita het en periode Grågårdsveita etter gården. Her holdt Trondhjems Mineralvandsfabrik til fra 1865. Fabrikken ble etablert av Richard Knoff og produserte mineralvann, saft og vin. De sysselsatte i høysesongen opp til 45 personer, og hadde også filialer i Steinkjer, Namsos og Elverum. Fabrikken var "den først etablerede, største og mest anerkjendte Mineralvandfabrik nordenfjelds".

Hynnes Maskinforretning AS kjøpte Fjordgt. 21 i ca 1915, pusset opp og flyttet sitt firma dit i 1918. Her var det både leiligheter, butikk, kontorer og fabrikk. Firmaet solgte eiendommen i 1987. De nye eierne v/Steinar Sjømæling rehabilitere deretter gården, bl.a. ble lagerbygningen gjort om til kontorer og bakgården mellom lager og butikk overbygget og inngikk i butikklokalene.