Team Koteng

2019.03.03 Vasaloppet Visma Classics

Team Koteng er et trøndersk langløpslag som vi har støttet siden 2017. 2019/2020-laget består av Tore Bjørseth Berdal, Torleif Syrstad, Astrid Øyre Slind, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Kari Vikhagen Geitnes og manager Bernhard Rønning. Laget konkurrerer hovedsaklig i Visma Ski Classics. Det inkluderer prestisjetunge løp som Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeineren.

Laget hadde et mål om å bli verdens beste langløpslag, og i 2019 greide de det, med å bli beste laget i Visma Ski-Classics ligaen. Høydepunktet sist sesong ble tredobbelt seier i Vasaloppet, med Tore Bjørseth Berdal på topp, Stian Hoelgaard nr. 2 og Torleif Syrstad nr. 3. På Damesiden fikk Astrid Øyre Slind seier i de to siste rennene Reistadløpet og Ylles-Levi. Vi vant i tillegg klatretrøya for damer, og rosatrøya (beste ungdom) for herrer.

2019/2020 sesongen  var tidvis preget av skader og sykdom og fikk dessuten en brå slutt på grunn av koronakrisen, da de siste tre løpene ble avlyst.. Astrid hadde en fantastisk start og var på pallen de første 5 løpene, herav to 1. plasser. Kari vant Marcialongo og hadde ellerst 4 pallplasseringer. Tore vant Marcialonga, Torleif fikk 3. plass i Vasaloppet, Stian fikk 2. plass i Vasaloppet og utover det en pallplassering, Chris vant La diagonela. 

Team Koteng har tatt på seg å bedre formen til våre ansatte. I perioder trener de oss 1-2 ganger i uken og er til stor inspirasjon for oss. Les mer