#Girlstakeover

Magnhild 3 bilder

"Da jeg søkte på stillingen som daglig leder for Koteng Eiendom, tenkte jeg at dette kunne bli en morsom og interessant utfordring litt utenom det vanlige. Jeg var også veldig nysgjerrig på hvordan det er å lede et stort selskap. I tillegg ville jeg sette fokus på jenters rettigheter i forbindelse med jentedagen, som markeres 11.oktober over hele verden. 

Jeg hadde egentlig ikke noen store forventninger til dagen, men tenkte at det kunne bli en tøff utfordring. Det var veldig interessant å se hvordan en leder jobber, selv om alle ledere har ulike måter å lede på. Jeg håper jeg kan bruke denne erfaringen senere i livet, og at jeg kan bruke det jeg har lært om "å lede" i en senere utdanning. Bare det å få muligheten til dette synes jeg er bra. Om jeg skulle gjort noe annerledes denne dagen ville jeg tatt litt mer ansvar for hva vi gjorde denne dagen, men jeg tror egenltig ikke jeg ville forandret noe. Jeg er veldig fornøyd med det jeg fikk være med på.

Når det kommer til hvilke refleksjoner jeg har gjort meg rundt lederskap etter denne dagen, mener jeg det er viktig at en leder er sterk, men rettferdig i sine avgjørelser. En bra leder skal ikke være redd for ikke å bli likt, og skal ikke være opptatt av popularitet. En leder kommer til å ta upopulære avgjørelser uansett, og da er det viktig at man ikke gir seg, selv om man møter motgang. 

Jeg har sett hvor mange kvinner Koteng Eiendom har i større stillinger, og i flere lederstillinger. Det er noe jeg synes er positivt. 

Jeg vil selv prøve å bidra til at flere jenter/kvinner får høyere stillinger, og få flere kvinner i de viktigste lederposisjonene."

Magnhild Lidal