Starmus til Trondheim 2017

Starmus festival logo

I går kom nyheten om at Trondheim skal være vertskap for Vitenskaps- og musikkfestivalen Starmus i 2017. Festivalen arrangeres i regi av NTNU i samarbeid med Kunnskapsdepartementet, Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Norges Forskningsråd. I tillegg har også fem næringslivsaktører gitt sin støtte. Koteng Eiendom er en av disse i selskap med Reitangruppen, Salmar, Sparebank 1 SMN og Norsk Hydro.

Dette blir fjerde gang festivalen arrangeres, og det er allerede lovet celebre gjester som Stephen Hawking, Brian May, Peter Gabriel og Robert Williams. I tillegg kommer også en mengde andre nobelprisvinnere, forskere og musikere i verdensklasse.

Målet med festivalen er å spre kunnskap, skape forbilder og inspirere den voksende generasjonen.
Under tittelen "Life and the Universe" vil Starmus feire kombinasjonen vitenskap og musikk. Temaene vil favne bredt rundt blant annet opprinnelse og evolusjon, samfunn og globale spørsmål.

Starmus går av stabelen 18-23 juni og vil inneholde arrangementer som kunstutstillinger, filmer, konserter, debatter og forelesninger.

Vi tror dette blir et positivt bidrag til byen, som vil være med på å styrke oss som den teknologibyen vi ønsker å være, både her i Norge og internasjonalt.